Sponzori českej ligy podporujú spoločnú súťaž so Slovákmi

15.03.2013 Celý región

Praha 15. marca (TASR) - Hoci myšlienka spoločnej česko-slovenskej futbalovej ligy vyvolala za riekou Moravou rozporuplné reakcie, kľúčoví sponzori českej najvyššej súťaže pre portál isport.cz vyjadrili tomuto projektu podporu.

"Myšlienka spojenia oboch najvyšších futbalových súťaží je zaujímavá," vyjadril sa Vladimír Jurina, hovorca Plzeňského prazdroja, ktorý je prostredníctvom svojej značky Gambrinus generálnym sponzorom českej najvyššej súťaže.

Návrh najvyšších predstaviteľov oboch futbalových zväzov podporila aj stávková kancelária Synot Tip, ďalší zo sponzorov českej ligy. "Máme svoje zastúpenie aj na Slovensku, kde podporujeme napríklad klub AS Trenčín. Zlúčenie českej a slovenskej ligy by pre nás preto bolo samozrejme z marketingového hľadiska veľmi zaujímavé a považujeme ho za dobrý nápad. Navyše by tento krok prispel k opätovnému zblíženiu Čechov a Slovákov," cituje isport.cz slová hovorkyne Synot Tipu Magdy Pekařovej.

Projekt spoločnej česko-slovenskej ligy na stredajšom stretnutí v Prahe prezentovali zástupcovia Slovenského futbalového zväzu (SFZ) a Futbalovej asociácie Českej republiky (FAČR).
 

Vyberte región